Janita Seinstra

"I believe the children are our future
Teach them well and let them lead the way"

(Whitney Houston)

 

Mijn drijfveer is mensen begeleiden in hun persoonlijk leiderschap, door hun denken te vernieuwen. Met name docenten die geraakt willen worden en in beweging willen komen, zodat ze verschil gaan maken in het leven van hun leerlingen.

In 1994 ben ik afgestudeerd aan de Nieuwe Lerarenopleiding TeHaTex. En na 20 jaar onderwijs heb ik mijn eigen bedrijf Crioel opgezet.

Lesgeven is 20 jaar geleden begonnen als één grote zoektocht: hoe houd ik orde, hoe differentieer ik, hoe houd ik het leuk en gezellig in de klas. Maar bovenal is het een zoektocht geweest naar mezelf.

Naast lesgeven volgde ik talloze opleidingen van ondersteunende onderwijs-cursussen tot de volledige topfacilitator opleiding in het creatief denken (COCD). En na twintig jaar lesgeven vond ik het van belang om mijn vleugels uit te slaan en mijn hart te gaan volgen. Zo ben ik gestart met Crioel en ben ik trainingen gaan geven op het gebied van persoonlijk leiderschap door middel van creatieve denkprocessen te faciliteren. Daarnaast coach ik docenten en studenten/leerlingen die helder zicht willen krijgen op "wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik" of kortgezegd loopbaantrajecten met behulp van de zelfontwikkelde methode Ontdek & Ontwikkel jouw 21st century skills.

Hier en daar gastlessen geven zorgde ervoor dat ook lesgeven weer in beeld kwam. Mijn onderwijsbloed begon weer te stromen. En ik merkte dat ik meer ontspannen voor de klas sta, oprechter contact heb met de leerlingen en een inspirerend leerklimaat weet te creeëren. Maar bovenal kan ik mijn enthousiaste ik zijn.

Ik zie mezelf als een ondernemende professional in het onderwijs en heb hart voor het welbevinden van de docent. Dat is de reden geweest dat ik me graag inzet voor deze doelgroep door het geven van training en coaching op het gebied van persoonlijk leiderschap en onderwijs in de 21e eeuw: 21st century skills ontwikkelen, intervisie, loopbaan oriëntatie, activerende didactiek, samenwerken op de nieuwe manier, probleem oplossend denken & handelen, etc.

Ik ervaar het als een feestje als ik docenten weer gepassioneerd zie lesgeven, doordat ze concrete en praktische handvaten hebben gekregen en lekkerder in hun vel zitten door de zorg & aandacht die ze tijdens de training/coaching van mij krijgen. Ik put altijd vanuit hun eigen bron, vanuit hun situatie en met hun mogelijkheden. Ik houd ervan om  van kreet naar concreet te gaan, zodat een docent vanaf morgen het geleerde meteen in de praktijk kan brengen.

Met regelmaat krijg ik een uitnodiging om als expert 21st century skills te spreken op ouderavonden of docentenbijeenkomsten over persoonlijk leiderschap in de 21e eeuw. Wat ik dan vaak terug krijg is: "Je zet me op een inspirerende manier aan tot nadenken. Op een speelse en verrassende manier breng je het beste in mij naar boven. Ik heb zin om morgen mijn leerlingen hetzelfde te laten ervaren."

En dán maakt mijn hart een sprongetje van vreugde, omdat docenten geraakt zijn, in beweging gezet en het verschil gaan maken in hun klas. En laat dat nu net zijn waar ik voor wil gaan ;)

 

 http://www.crioel.nl//images/pics_db/images/crioel.nl_Content_7bd4cf909b6248a1940cff762e989ebb_crkbo_docent_rgb.jpg_2da8230b098f504d23525a9c713ea611.jpgCrioel is geregistreerd bij CRKBO docenten.