leertraject 21st

ONTDEK & ONTWIKKEL jouw 21st century skills

Overal om ons heen voelen we onrust en beweging. Onze samenleving is aan het veranderen en snel ook. Dit zorgt ervoor dat er andere vaardigheden van de mens gevraagd worden. Omdat we ons in een andere dan een industriële samenleving voort gaan bewegen, hebben we andere kwaliteiten en vaardigheden nodig dan die we nu nog leren of hebben geleerd. 

Omdat we nog te maken hebben met de bestaande samenleving en hun gewoontes en we nog niet helemaal helder hebben wat er gaat gebeuren, zitten we als het ware in een overgangsfase. We kunnen blijkbaar niet van de ene op de andere dag een dermate grote verandering bewerkstelligen. Als we ons dit beseffen kunnen we samen aan de slag om de gewenste verandering aan te pakken.

Inzicht krijgen in jouw 21st century skills, stelt je in staat om erachter te komen wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Crioel heeft de mogelijkheid om met de methode Ontdek & Ontwikkel deze intrinsieke kwaliteiten en vaardigheden te meten.  Een waardevolle aanvulling op de CITO-scores, die het rationele vermogen (het reproduceren) van een mens meet.

Kort gezegd: de methode maakt snel duidelijk wat jij echt kan, omdat er praktische opdrachten uitgevoerd worden. Hoofd en hart worden met elkaar verbonden en daardoor wordt duidelijk wat je écht in je mars hebt. Hiermee is de methode een bouwsteen, die ervoor kan zorgen dat we veranderingen, die op ons af komen, het hoofd kunnen bieden. 

Om de 21st century skills te borgen in het curriculum begeleid ik teams gedurende een jaar (1 training + 3 intervisie-trainingen) in het 21st Century Skills Leertraject.