Ze bestaan nog!

Janita
Mijn hart vierde vanochtend een feestje. Een klein feestje, maar wel één van grote betekenis. Het heeft namelijk kennis gemaakt met iemand die werkt vanuit zijn passie. In het onderwijs. Jawel!

Lees meer

Groen licht

Janita
Het is vrijdagavond. Al van jongs af aan is de vrijdagavond een hele speciale avond. Voor ons was (en is nog steeds!) de vrijdagavond een familie avond. Een avond waarbij we samen op de bank neerploffen en de tv aanzetten. Om vervolgens de eerste tien minuten te kibbelen welk tv-programma we gaan kijken.

Lees meer

Koning in jouw koninkrijk.

Janita
Het is al sinds jaar en dag bekend dat docenten zich als een koning in hun eigen rijk voelen, zodra ze de lokaaldeur achter hun sluiten. Wat zij daar doen is een zaak tussen de leerling en hem/haar.

Lees meer

Fluitend naar je werk! 5 Tips

Janita

Ik geef je 5 tips om erachter te komen of het toepassen van creatieve denktechnieken oftewel omdenken iets voor jou is. Fluitend naar je werk gaan is voor een aantal onder ons niet zo vanzelfsprekend meer. Lees de 5 tips en kijk wat op jou van toepassing is.

Lees meer

Twijfelaar of believer?

Janita
Er zijn docenten willen niets weten van creatief denken. Misschien ken je ze?! Ze denken aan een hoog knutselgehalte of gekke dingen doen, totdat……ze er zelf aan ‘moeten’ geloven. Het kan bijna niet anders dan dat het virus hen te pakken krijgt.

Lees meer

Ha(r)telijk onderwijs?!

Janita
Met een zoon in groep acht zijn we dit jaar veroordeeld tot het bezoeken van zoveel mogelijk open dagen. Een mooie kans om eens binnen in de scholen te gaan kijken of zoonlief zich ergens thuis voelt. Voor moeders betekent het met een kritisch oog kijkend naar lesmateriaal, docenten en directie.
Onze zoon voelt zich thuis op elke school. Gevoelig als hij is voor sfeer en leuke spelletjes wordt hij bij elke school hartelijk ontvangen. Allemaal vriendelijke en lachende gezichten. De ene docent heeft nog meer belangstelling voor hem dan de ander. Of toch niet…?!

Lees meer

Vragen zonder antwoorden...of?!

Janita
Ken je dat verschijnsel dat wanneer je tijdens een bijeenkomst, vergadering of een les, een vraag stelt, dat er niemand is die antwoord geeft. Terwijl je ervan overtuigd bent dat er wel vragen zijn. Je voelt je in het hemd gezet en vraagt je af waarom leerlingen/mensen niet op jou reageren. Of misschien “the worst case scenario” je vraagt je helemaal niets af…..

Lees meer

Rood kruis

Janita
Een brief van de profielkeuze met een groot rood kruis erdoor….. Daar kwam mijn puberzoon laatst mee thuis. Hij zit in HAVO 3 en had de opdracht gekregen voor het komende schooljaar een profiel te kiezen. Ietwat beteuterd en ook wel wat kwaad liet hij mij het papier zien met dat grote kruis erop.

Lees meer