Even de koppen bij elkaar

Gemaakt door: Janita

"Klaas kan ik je straks even spreken?" "Huh?" Klaas kijkt ietwat verward om zich heen en ziet dat één van zijn docenten een bezorgde indruk maakt. Ze vraagt aan hem of zij straks even met hem kan spreken. Maar dat gaat helemaal niet. Duizenden gedachten schieten door zijn hoofd.  Hij ontvangt straks ouders, daarna heeft hij een overleg op de andere locatie en hij moet nog de vergadering voor vanmiddag voorbereiden. Geheel tegen zijn natuur in antwoordt hij "nee, dat gaat niet lukken vandaag. Morgen?" en wil gehaast doorlopen. Zijn collega barst in tranen uit. Het zit haar erg hoog, dat ziet hij nu ook. In enkele luttele seconden besluit hij dat het NU tijd is om haar even te spreken en nodigt haar uit in zijn kantoor.

 

Na slechts enkele minuten komen ze beide alweer uit het kantoor lopen. Opgelucht!

 

Carolien loopt al een tijdje tegen een probleem aan. Ze vindt dat er niet effectief wordt vergaderd en dat men maar wat aanrommelt. Afspraken worden niet gemaakt, laat staan nagekomen. Bovendien vindt ze het lastig om haar collega's hierop aan te spreken, ze vindt dat een taak van de teamleider. Carolien heeft tijden geworsteld hoe ze dit zou willen aanpakken, maar kwam er alleen niet uit. Sterker nog, het beïnvloedde haar werkplezier. Dus besloot ze dat het vanochtend de hoogste tijd was om haar probleem te delen met haar teamleider.

 

Had ze dit maar eerder gedaan. Klaas heeft de laatste weken hetzelfde geconstateerd. Maar de tijd ontbreekt hem om er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. De nood is ook nog niet zo hoog, want hij heeft nog geen klachten uit het team gekregen. Bovendien voert de waan van de dag de boventoon. Maar nu...nu heeft hij een goede reden om het probleem grondig aan te pakken.

 

Hij besluit om de teamvergadering van vanmiddag te gebruiken om de koppen even bij elkaar te steken en zijn nieuwe idee te lanceren (een idee van de Change Compagny).

 

De vergadering begint om 14.00 uur. Na vijf minuten druppelen de eerste collega's binnen en uiteindelijk is de groep voor 80 % compleet om 14.15 uur. Klaas legt uit aan zijn team dat Carolien vanochtend bij hem is geweest en ......

 

 

"....en ik denk dat wij vaker de koppen even bij elkaar behoren te steken om elkaar op de hoogte te houden hoe de zaken ervoor staan. Ik heb het idee gezien bij rugbyspelers. Zij gebruiken de ' scrum'  om snel gerichte informatie uit te wisselen over hun volgende acties."

 

 

Het principe van de scrum kan je ook goed gebruiken voor projecten die op korte termijn (bijvoorbeeld binnen 20 dagen) tot resultaat moeten leiden.

 

 

Werkwijze Daily-Scrum:

  • elke werkdag start je met de scrum.
  • de Daily-Scrum duurt niet langer dan 20 minuten.
  • Er zijn drie vragen die iedereen beantwoordt:

1. wat heb je gedaan sinds de vorige scrum?

2. wat ga je doen tussen nu en de volgende scrum?

3. is er iets wat je in de weg zit om je werk te doen?

 

Alle teamleden beantwoorden deze 3 vragen, zodat iedereen goed op de hoogte is van wat er in het team gebeurt. Tijdens de scrum wordt alleen informatie naar aanleiding van de 3 bovenstaande vragen uitgewisseld. Geen discussie, hooguit kleine afspraken. De teamleider leidt het gesprek en doet inhoudelijk niet mee aan de scrum. Het is een uitwisseling van informatie tussen de teamleden. De teamleider luistert en neemt naar aanleiding van de informatie die hij hoort eventueel actie, na de scrum.

 

 

"Dus elke dag even de koppen bij elkaar en zo komt iedereen aan bod en weet je van elkaar waar de ander mee bezig is."

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter.

Reacties (0)