Start van een portfolio

Gemaakt door: Janita

Eindelijk is de dag gekomen dat de ontdekkist mee mag naar school. Cuno heeft er zin in. Hij checkt nog even of alles er wel in zit "heeft mem het woordenboek er wel ingedaan?" "En dat boek over de bijbel?"

Ja dat woordenboek zit erin maar dat andere boek begrijp ik niet helemaal. Cuno legt uit dat hij gister niet naar de kerk wilde en dat ik toen een boek liet zien over het ontstaan van de bijbel. Gister geen belangstelling, maar nu wel.

Op school gaat het afscheid nemen erg makkenlijk. Ik praat nog even met juf en dan geef ik een kus aan Cuno en vraag hem of hij vanmiddag wil vertellen over zijn belevenissen met de kist. Ik ben namelijk enorm nieuwsgierig hoe hij het allemaal gaat oppakken. "Weet je wat?, zegt Cuno, "ik ga het gewoon opschrijven wat ik allemaal heb gedaan. Misschien heeft juf wel een papiertje." "Portfolio" schiet ineens door mijn hoofd. Ik deel het meteen met juf en juf zegt " we geven hem een schrift als logboek en daarin gaat hij bijhouden wat hij heeft gedaan." Verbaasd over de opmerking van een papiertje vraagt juf nog aan mij "kwam ie daar echt zelf mee?"

Teruglopend naar huis heb ik weer veel om over na te denken. Hoe lang gaat Cuno dit spannend en uitdagend vinden. Hoe gaat hij zich inspannen en hoe lang blijft hij gemotiveerd? Zou juf hem goed kunnen begeleiden? Zou ik nu elke week de kist moeten aanvullen? Veel vragen en weinig antwoorden. Deze weg hebben we nog niet eerder bewandeld en dat maakt het extra spannend.

Cuno gaat vol goede moed starten aan zijn eerste dag als 'geziene' hoogbegaafde achtjarige. Hij krijgt twee vaste momenten waarop hij zelfstandig aan de slag kan met zijn kist. Niemand mag hem daarbij storen of afleiden. Alleen dat al klinkt hem als muziek in de oren.

Het is half drie, tijd om Cuno op te halen. Hij schommelt als ik aan kom lopen. Hij is blij en opgewekt. "Waarom zat er geen opdracht in om juf te helpen? Dat had ik toch gezegd?" Oeps dat is waar ook, maar voordat ik iets kon zeggen geeft hij zelf al antwoord "juf had toch geen hulp nodig, ze kon alles zelf." "Enne, waarom zat minecraft er niet in?" 

Cuno heeft een geheugen als een olifant. Hihi. Ik zeg tegen 'm dat onze laptop niet toereikend is voor minecraft. We verschillen wat van mening, maar uiteindelijk legt hij zich er toch bij neer. "Ik ben in ieder geval bezig geweest met het ijzerdraad, het woordenboek en het boek over de bijbel." 

En daar moet ik het mee doen......

 

Laat een reactie achter.

Reacties (0)