Nog 2 nachtjes slapen...

Gemaakt door: Janita

De ontwikkelingen rondom onze jongste zoon (=hoogbegaafde onderpresteerder) gaan voorspoedig. Hij ontwikkelt zich in een razend tempo tot een nieuwsgierig en leergierig kind van 8 jaar. Als moeder kun je daar alleen maar van genieten. En dat doe ik.  De ontdekkist was dé gouden greep voor hem.

 

Tegenwoordig mag hij klasgenootjes meenemen in zijn ontdekkingsreis. Zijn klasgenoten hebben allemaal leer-spelletjes meegenomen naar school. Zodra het werk af is, mag Cuno een spelletje uitzoeken en degene van wie het spelletje is, mag automatisch mee doen. Zo stimuleert de juf de relaties onderling van de kinderen. Echt top.


Vrijdag as. ga ik met het 21st century skills GAME onder de arm naar groep 4. Cuno had het spel in zijn ontdekkist, maar was er tot nu toe nog steeds niet aan toe gekomen. Eerst de musical, dan het schoolreisje en dan ....eindelijk het spel spelen.


Ik moet je eerlijk bekennen dat het best spannend is om samen met je zoon het spel te gaan doen én er een leuke les van te maken. Je gaat toch rekening houden met zijn wensen en voorkeuren. Er schieten allemaal vragen door mijn hoofd "Wat doen ze normaal gesproken NIET in zijn klas?" (dan is het verrassingseffect vele malen hoger) "Zouden ze het niet saai vinden?" "Is het spel uitdagend genoeg?" "Stel je voor als hun tempo 10 keer hoger ligt dan ik inschat?" enz. Hé, dit gaat niet meer over mijn zoon, dit gaat over mijn eigen verwachtingen en angsten. Zal het spel aanslaan? Het liefst steek ik mijn kop in het zand.


Maar dan besluit ik om mijn gedachten niet al te veel aandacht te geven en er eens goed voor te gaan zitten. Al snel besluit ik om Willie, de struisvogel in ons prentenboek, de hoofdrol te laten spelen. Gek, waar zou dat idee toch vandaan komen?! Een struisvogel die wegloopt voor moeilijkheden en het liefst zijn kop in het zand steekt. Hmm, alsof ik het zelf meemaak.


Kop in het zand. ZAND. Maar natuurlijk, ik ga het hebben over zand. Ik herinner me het magische zand wat tegenwoordig te koop is in speelgoedwinkels. Trouwens ook heel goed zelf te maken is. Hoe cool zou het zijn als alle 7  kindjes een potje met zand krijgen én mogen houden? Leuk. Ik heb mezelf al overtuigd. Nu de opdrachten nog: een visualistatie, natuurkunde proefjes, filmen, fotograferen.....YES!


Ik krijg er al zin in. De les is uitgeschreven en vrijdag gaan we het testen. Dan zal ik ervaren of mijn angsten gegrond waren of niet. Ik zie het al helemaal voor me. 7 Leerlingen met rode wangetjes, vulkanen namakend, laten uitbarsten, ogen dicht en dagdromen, voorstellen wat er gebeurd als je zand in het water stopt en er weer uithaalt......Ze moesten eens weten wat ik allemaal heb bedacht speciaal voor hun. Nog maar TWEE nachtjes slapen en dan ... zijn we een hele ervaring rijker.

 

 

 

Als de les aanslaat, zal ik het posten op mijn blog. Bij een eventuele teleurstelling zal ik 'm eerst voor jullie bijschaven.

 

Laat een reactie achter.

Reacties (1)


Ellie woensdag 3 juni 2015 14:44

Ik ben heel benieuwd en ik ga er van uit, jou kennende, dat het een leuke les zal worden. Misschien gaat het wel anders dan je in gedachten had maar hé, dat is juist het leuke er van toch?!
En als het een teleurstelling wordt, dan mag je dat ook posten hoor. Want daar leer je dan weer van en wij misschien ook.
Kom op Janita! je bent een kanjer, hoe dan ook!