Wortelkazou

Gemaakt door: Janita

Tijdens de kunst en cultuurles op de maandagochtend werd ik verrast door een prachtige les, verzorgd door twee leerlingen Jorn en Hannah.

Ze vertelden de klas eerst iets over het muziekschrift. Hoe schrijf je de muziek op en vooral hoe moet je het lezen. Hannah kon de klas boeien met haar kennis over het notenschrift.

Daarna hebben ze de klas een WORTELKAZOU laten maken. Een soort van fluit waar je niet op kunt blazen maar waardoor je moet praten.

20130409-112647.jpg

Daarna vervolgde Jorn de muzikale kennisoverdracht door de kinderen erop te wijzen dat je niet beslist noten hoeft te kunnen lezen om muziek te maken. Hijzelf kan geen noten lezen, maar wel prachtige muziek maken, terug naar de wortelkazou. Deze 'fluit' kan iedereen bespelen. Je hoeft er alleen maar in te praten of te neuriën.
Jorn neemt de leiding, hij klimt achter het drumstel en instrueert een klasgenoot die de elektrische gitaar gaat bespelen. Zij doen de begeleiding terwijl de rest van de klas op de wortelkazou het lied "the final countdown" gaat spelen. Prachtig!

20130409-113130.jpg

Ze sluiten de les af met een muzikale carrousel. Her en der staan instrumenten in het lokaal. Enkele deskundige leerlingen leggen uit hoe het instrument werkt en de leerlingen mogen allemaal proberen muziek te maken. Ik heb genoten!

Stuur me een mailtje als je de lesbrief wilt ontvangen hoe je de wortelkazou kunt maken!

 

Laat een reactie achter.

Reacties (0)