onderwijs dat raakt!

Gemaakt door: Janita

Raakt het jou? Als kinderen lachend over het speelplein huppelen? Als kinderen lol hebben wanneer ze wiskundesommen oplossen? Als kinderen ijverig doorwerken ook al is het tijd om naar huis te gaan? Als kinderen enthousiast vertellen over de voetbalwedstrijd van afgelopen zaterdag? 

 

Of...vind je het vervelend dat kinderen je van je werk afhouden? Zie je dat kinderen te weining tijd krijgen om te spelen? Zie je kinderen die alleen maar worstelen met hun sommen? Merk je dat je het niet fijn vindt dat jij niet op tijd naar huis kunt? 

 

Mij raakt het als docenten geen plezier meer hebben in hun werk. Als elke dag een 'moeten' wordt en er niet meer gelachen wordt. Het raakt me als kinderen school saai vinden, geen plezier hebben en hun schoolwerk doen omdat het 'moet'. Het raakt me als directeuren deze signalen wel oppikken maar er vervolgens niets mee doen, omdat er geen geld is.... Het raakt me om te zien dat het anders kan en dat het niet gebeurt.

 

Daarom kom ik graag langs op scholen om te kijken hoe we samen de schouders eronder kunnen zetten. We gaan samen zoeken naar een oplossing zodat docenten en leerlingen goed tot hun recht komen. Dat het onderwijs weer gaat bruisen van mensen die met passie hun werk doen. Die 's ochtens op staan met een intens verlangen de kinderen te raken met hun aanwezigheid, hun kennis, hun open mind.

 

Hoop bieden voor de toekomst, gewoon omdat kinderen dat verdienen. Daar doe jij toch aan mee?!

 

Dát raakt!

 

Laat een reactie achter.

Reacties (0)