Een feest van herkenning

Gemaakt door: Janita

Tegenwoordig heeft Pickwick thee van die leuke labeltjes aan de theezakjes hangen. Vragen die je prikkelen en tot nadenken aanzetten. Nou dat lukt aardig. Elke ochtend houden de vragen mij bezig. Zo ook vanochtend.

"Wanneer heb jij voor het laatst, iets voor het eerst gedaan?"

Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Ik mag graag out of the box gaan. Zo ook afgelopen donderdag op hemelvaartsdag. We gingen naar een festival hier in de buurt en had me 's middags aangemeld voor een workshop creatief dagboekschrijven. Schrijven is niet zo mijn ding, ik heb meer met beelden. Maar ... ik wilde er graag meer van weten en schoof ik om half twee aan bij een groep mannen en vrouwen die hetzelfde verlangen hadden als ik: leren schrijven vanuit je hart.

Schrijven vanuit je hart lijkt makkelijk en eerlijk gezegd is dat het ook. Maar omdat het zo makkelijk is, schiet het er ook vaak bij in. Hecht je er geen waarde aan. Kijk en dáár heb ik iets van geleerd. Creativiteit moet borrelen, stromen vanuit je binnenste. En dat lukt niet als ik het continu beoordeel of het goed of fout is. Loslaten is het antwoord. Wat een heerlijk gevoel, om alleen maar te hoeven schrijven en niet te hoeven nadenken. Je handen het denkwerk laten doen (tja dat vertel ik mijn cursisten ook!) Een feest van herkenning.

Schrijven is hetzelfde als schilderen, tekenen of wat dan ook. Zolang je iets creëert vanuit je hart is het creatief. Wat een fijne workshop. Wat een eyeopener voor het werk dat ik doe. Out of the box oftewel iets doen wat je voor het eerst doet, is noodzakelijk om te kunnen groeien, in beweging te blijven. Dat geldt niet voor mijn cursisten, maar zeker (of vooral) ook voor mij!

Als je iets voor het eerst doet in je leven, maakt dat een flow aan creativiteit in je los. Ik kreeg meteen aanvullende ideeën voor onze training De leider in mij! die in september van start gaat. Een persoonlijk leiderschapstraining speciaal voor vrouwen die zich zichtbaar willen maken in hun gezin en/of werk. Dus als je wilt leren leven vanuit je hart, dan is het belangrijk dat we jouw creativiteit gaan aanboren, hetzij met woorden of beelden. Wil je meer weten over deze impactvolle training, klik dan hier. Vind je het spannend? Dat is oké. Want alles wat je voor de eerste keer doet, is een beetje spannend.... daar moet je wel dapper voor zijn! En ik ben van mening dat je net als ik de eerste stap kunt zetten, uit je comfort zone kunt stappen om nieuwe ontdekkingen te doen in je leven. Gun jezelf deze vernieuwing en verdieping. 

"Wanneer heb jij voor het laatst, iets voor het eerst gedaan?"

 

Laat een reactie achter.

Reacties (0)