Structuur en systeem

Gemaakt door: Janita

De afgelopen dagen kunnen we genieten van zonnig weer. Wat een heerlijkheid. Ontbijten in de tuin, koffiedrinken, lunchen, kotorm alles wat eerst plaats vond in huis vindt nu in onze tuin plaats. Ik kan daar wel aan wennen. Helemaal nu onze tuin zijn eigenlijke vorm krijgt.  Ons huis slokte afgelopen jaren onze aandacht op en nu is er eindelijk tijd vrij gemaakt voor de tuin. 

Voorheen lag het woordje "landelijk" op onze lippen. Dat betekende zoiets als "prima zo, wel een beetje scheef, maar voor nu acceptabel". Dat heeft lang gewerkt, om precies te zijn zo'n 13 jaar. Maar nu merken we (mijn man en ik) beide dat het tijd is voor meer netheid en structuur. En dus worden "landelijke" projecten in de tuin aangepakt. Zoals bijvoorbeeld onze houtvoorraad (voor een houtkachel die nog niet in gebruik is, maar dat geheel ter zijde). Het hout was opgestapeld onder een "landelijk" afdakje. Let wel, een prachtige opslagplaats, erg functioneel, maar voor het oog niet echt strelend zullen we maar zeggen. En dus is mijn man aan de slag gegaan met een nieuwe overkapping voor onze houtvoorraad.

Na een aantal dagen zagen en timmeren staat er zowaar een prachtig afdak in de tuin. En op het moment dat we onze koffie drinken, bekijk ik zo het mooie bouwsel en geef mijn man een compliment. "Het is schitterend geworden en wat geeft het de tuin opnieuw veel ruimte nu er meer structuur is gekomen in en rondom het hout-afdak".

En al zippend aan mijn hete koffie gaan de gedachten verder. Ik vergelijk het met mijn business. Hoe heerlijk is het om je bedrijf op te bouwen in systemen. Een goed werkend kas-systeem, een goed functionerend factuursysteem, sociaalmedia-systeem, etc. Deze zaken zijn nodig om je business draaiende te houden. En als ik dan nog een stapje verder ga, hoe fantastisch zou het zijn om ook de inhoud van je business in een systeem te gieten. Een Creative Business Game. Een bordspel en/of kaartenset die jouw methode volledig weerspiegelt. Waarmee je spelenderwijs jouw klanten kunt laten ervaren wat jij hen graag duidelijk wilt maken. Een systeem, een handige tool om op de next level te komen met jouw bedrijf.

Stel als jij een systeem hebt voor jouw geld en jouw social media, hoe cool is het dan om hetzelfde te doen met de inhoud van jouw business? Heb je daar weleens over nagedacht? Realiseer je je wel wat dát je zou kunnen opleveren? Ik zet het hieronder voor je op een rijtje:

- je wordt zichtbaarder

- je hebt meer fun in jouw bedrijf

- je haalt je bedrijf naar de 21e eeuw

- spelenderwijs leren is de best bewezen leermethode 

- jouw spel met jouw naam erop ;)

- jouw bedrijf draait meer omzet

- je hebt met jouw business meer impact

- je verwerft een unieke positie in de markt

- je legt een stevige basis onder je bedrijf 

 

Dit is toch geweldig? Bijna niet voor te stellen? Ach, ik had ook niet gedacht dat ik ooit een tuin zou hebben die er opgeruimd bij zou liggen. Maar door het toepassen van enkele structuren en systemen is het uiteindelijk wel gelukt! En dat gun ik jou ook met jouw bedrijf.

Transformatieprocessen laten zich namelijk goed vastleggen in een game. Heb je geen idee hoe? Ik help je er graag bij. Want ik ben ervan overtuigd dat wanneer je structuur & systemen aanbrengt in om rondom jouw bedrijf dat je binnen no-time naar de Next Level doorgroeit. Dus graag ga ik samen met jou in co-creatie aan de slag om te kijken hoe een Creative Business Game het verschil gaat maken voor jouw bedrijf en jouw klanten. En dan kun je elke dag genieten van de zon. One way or the other ;)

 

Laat een reactie achter.

Reacties (0)