Creative spark in you

Gemaakt door: Janita

Als ik terug kijk op mijn lesgeefperiode van 20 jaar in het voortegzet onderwijs kan ik niks anders doen dan concluderen dat ik altijd al methodes en spellen heb gemaakt. Ik heb nog nooit gewerkt uit een bestaand boek/methode en wilde altijd lessen op maat maken. En lessen op maat maken, houdt voor mij in dat je kijkt wie je voor je hebt zitten en wat heeft hij/zij nodig? En dit alles natuurlijk binnen een vooraf afgesproken kader. Ons team bepaalde namelijk voor een jaar wat er behandeld moest worden per leerjaar.

Hetzelfde principe pas ik nu ook toe als ik Creative Business Games maak voor ondernemende professionals. Ik kijk en luister wie er voor me zit. Wat heeft ze te vertellen en wat wil ze met haar bedrijf? Door goed te luisteren en vragen te stellen kom ik erachter waar de behoefte ligt. Mijn "creative spark" treedt dan in werking en gaat als een malle aan de slag.

Met het eerste idee ga ik terug naar de opdrachtgever. Kijken of ze er zich in kan vinden. We schaven het bij en tot nu toe is het gebleken dat de 'creative spark'  van de ondernemende professional ook is aangewakkerd. Wat dan volgt is een creative rollercoaster. En dat is zo'n gave periode. Een tijd waarin alles mogelijk is, hoe gekker hoe mooier. Ik geniet daar enorm van. Bij de professional zie ik af en toe een angstige blik van "komt het wel goed?" Gelukkig is het tot nu toe altijd goed gekomen. Waarom? Omdat wijzelf aan het roer staan. Wij bepalen samen welke kant het op gaat, in elke fase van het proces. Dat geeft veiligheid en vertrouwen.

Dit is ook de reden dat ik het belangrijk vind om gedurende een traject nauw samen te werken met de opdrachtgever. Korte lijnen zorgen ervoor dat de kleinste wijzigingen à la minuut kunnen worden doorgevoerd. Hoe mooi is dat?!

En net als bij een klas ga je na afloop reflecteren. Hoe is het geweest? Heb je wat geleerd? Is jouw verwachting uitgekomen? In de praktijk gaan we je nieuwe Creative Business Game testen met een testpanel die je zelf mag samen stellen. Uit deze groep krijg je waardevolle informatie die we weer gebruiken om je Game te finetunen. 

MIjn creative spark heeft onderwijsachtergrond en is dus in staat om creativiteit te koppelen aan didaktische methoden en leerstrategiën. Graag stel ik mijn Creative Spark beschikbaar om jou van dienst te zijn en jouw unieke creative business game te ontwikkelen. Ik gun jouw bedrijf de Next Level. Zullen we samen op avontuur? Kijk hier voor mijn diamant-pakket, speciaal voor ondernemende professionals die nog niet precies weten hoe ze hun bedrijf in de markt gaan zetten.

 

Laat een reactie achter.

Reacties (0)