Hoe trek jij je sokken aan?

Gemaakt door: Janita

Ken je de uitdrukking "Het leven is één groot feest, maar je moet zelf de slingers ophangen"? Vandaag had ik zo'n dag waarin ik letterlijk mocht ervaren dat het leven één groot feest is en...ik hoefde zelf niet eens de slingers op te hangen.

Vanochtend vroeg krijg ik bezoek van een oude bekende die ik dertig jaar geleden voor het laatst heb gezien. Via social media wel op de hoogte gebleven van elkaars grootste levensgebeurtenissen, maar voor de rest geen contact, totdat…mijn telefoon gaat en hij aan de andere kant van de lijn vraagt of ik eens een kopje koffie met hem wil drinken en wil babbelen over ‘werk & het leven’. Maar natuurlijk! Daar ben ik altijd voor in. Dus zo gezegd zo gedaan.

De tijd vliegt voorbij. Hij is werkzaam in het onderwijs en speelt met de gedachte om voor zichzelf te beginnen (ja hoor alweer 1!). Sterker nog hij is al begonnen al ziet hij het zelf nog niet zo ;) Raakvlakken op het gebied van mindset, activerende werkvormen, creativiteit, etc. Heerlijk. Lachen om oude herinneringen. Genieten zo’n ochtend, met volle teugen. Hij, schrijver van een boek, ik, maker van spellen. Tja wat gaat de toekomst brengen? Ik weet het niet maar kijk vol verwachting uit naar wat komen gaat.

 ’s Middags staat onverwachts mijn oud collega op de stoep. We halen herinneringen op van ‘de goede oude schooltijd’ waarin we creatieve sessies deden, wandelingen planden voor het personeel en noem maar op. Gekkigheid ten top maar altijd met een educatieve lading. En ja dat doet hij nog, die gekkigheid, zelfs nu hij met pensioen is. Wat een prachtmens, wat een inspiratie bron. Vol in het leven staan en genieten, ook nu zijn vrouw sinds kort niet meer onder ons is. “Janita, hoe trek jij eigenlijk jouw sokken aan?” HUH?!

In verwarring gebracht door deze vraag is het ineens drie uur en begint mijn langverwachte skype gesprek met een bijzondere man. Ik zit klaar maar ineens krijgt Skype kuren en vraagt het opnieuw mijn wachtword. "uhhhh wachtwoord, wat was dat ook alweer?" Ik raak lichtelijk in paniek. Ik zie dat ik al twee keer ben gebeld. Het lukt me gelukkig om binnen twee minuten het wachtwoord opnieuw in te stellen en ja hoor….ik ben in verbinding. De aanleiding voor dit skypegesprek was een 'out of the box' actie van mij. Ik wilde graag aan deze persoon mijn hersenspinsels delen over een nieuw op te zetten project binnen een grote organisatie (helaas kan ik nu nog niet specifieker zijn, omdat het traject nog loopt). Waarom ik de vrijheid heb genomen om zijn emailadres op te sporen via internet is me een raadsel. Maar soms  weet je, wanneer je weet dat je het weet. Daarom. 

We spreken 45 minuten intensief met elkaar en….mijn hart heeft gelijk. Dit was een goede zet om te doen. Het krijgt een vervolg. Wow! Hoe het eruit gaat zien ik heb geen idee, maar dat het balletje gaat rollen …daar ben ik zeker van.

En dan ga ik naar een opening van een bedrijfpand vlakbij mij in de buurt. Geen idee wat ik daar te zoeken heb, maar ik weet, wanneer ik weet dat ik het weet. Ik moet daarheen en zie wel wat er op mijn pad komt. Ik heb een leuke ontmoeting met een ondernemende professional in de fotografie. Ze komt oorspronkelijk uit het onderwijs en is voor zichzelf begonnen, omdat ze haar ei in het onderwijs niet meer kwijt kan. Zo herkenbaar! We delen lief en leed en nemen afscheid alsof we elkaar al jaren kennen.

Wat levert mij zo'n feestdag op? Naast dat het me duizelt waarom al deze ontmoetingen op één dag moeten plaatsvinden, wordt het me later duidelijk dat het leven draait om verbinding, met oude en nieuwe relaties. Gewoon om nieuwe uitdagingen en kansen te zien en vooral om FUN te beleven. Zo ontdek ik spelenderwijs waar ik van waarde kan zijn.

"Hoe trek jij eigenlijk jouw sokken aan?" Met andere woorden weet jij welke waarde jij hebt met jouw bedrijf? En kun je deze omzetten in FUN? Kom er spelenderwijs achter, ik help je graag op weg. Wanneer drinken wij samen een kop koffie?

 

Laat een reactie achter.

Reacties (0)