onderwijs

ONTDEK & ONTWIKKEL jouw 21st century skills

Overal om ons heen voelen we onrust en beweging. Onze samenleving is aan het veranderen en snel ook. Dit zorgt ervoor dat er andere vaardigheden van de mens gevraagd worden. Omdat we ons in een andere dan een industriële samenleving voort gaan bewegen, hebben we andere kwaliteiten en vaardigheden nodig dan die we nu nog leren of hebben geleerd. 

Omdat we nog te maken hebben met de bestaande samenleving en hun gewoontes en we nog niet helemaal helder hebben wat er gaat gebeuren, zitten we als het ware in een overgangsfase. We kunnen blijkbaar niet van de ene op de andere dag een dermate grote verandering bewerkstelligen. Als we ons dit beseffen kunnen we samen aan de slag om de gewenste verandering aan te pakken.

Inzicht krijgen in jouw 21st century skills, stelt je in staat om erachter te komen wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Crioel heeft de mogelijkheid om met de methode Ontdek & Ontwikkel deze intrinsieke kwaliteiten en vaardigheden te meten.  Een waardevolle aanvulling op de CITO-scores, die het rationele vermogen (het reproduceren) van een mens meet.

Kort gezegd: de methode maakt snel duidelijk wat jij echt kan, omdat er praktische opdrachten uitgevoerd worden. Hoofd, hart en wil worden met elkaar verbonden en daardoor wordt duidelijk wat je écht in je mars hebt. Hiermee is de methode een bouwsteen, die ervoor kan zorgen dat we veranderingen, die op ons af komen, het hoofd kunnen bieden. 

Wat zijn de mogelijkheden voor jouw school?   ▶️  PRESENTATIE | TRAINING | LEERTRAJECT 

1. om kennis te maken met jouw 21st century skills hebben wij bij Crioel een presentatie ontwikkeld, waarbij de deelnemers tijdens de 21st Century Skills Presentatie  hun 21st century skills zelf gaan ervaren. Je ontdekt als deelnemer jouw skills, hoe zet je ze in en wat betekent dat voor jouw toekomst?

2. om de skills in te zetten in de lessituatie word je als team getraind in het toepassen van de methode ONTDEK & ONTWIKKEL in jouw eigen klassituatie tijdens de 21st Century Skills Training.  (max. grootte 7 personen)

 3. om de 21st century skills te borgen in het curriculum begeleid ik teams gedurende een jaar (1 training + 3 intervisie-trainingen) in het 21st Century Skills Leertraject.

 

COACHING

Vernieuwend werken vanuit je eigen kracht is de basis voor een coachingstraject bij Crioel. We maken gebruik van creatieve denktechnieken om het beste uit jezelf te kunnen halen.  Elk coachingstraject is uniek en speciaal voor jou op maat gemaakt.

Jij gaat op zoek naar de vragen: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik. Tijdens de coaching zal ik gebruik maken van de methode ONTDEK & ONTWIKKEL. De methode bestaat uit een rond speelzeil waarop de 7 skills staan, die je nodig hebt in de 21e eeuw, zoals kritisch denken, probleem oplossend handelen, ict geletterdheid, creatief denken, sociale en culturele vaardigheden, samenwerken en communicatie. Deze skills zijn verdeeld in 4 verschillende niveaus. Je kunt jezelf ontwikkelen door jouw skills te ontdekken en te ontwikkelen zodat jouw omgeving ervan kan mee genieten. Hoe je dat doet? Dat bepaal jezelf. Je geeft zelf aan waar je in wilt groeien. 

Ik coach jou om je op een speelse manier zicht te geven in jouw kwaliteiten en vaardigheden (skills) die je nodig zult hebben in de nabije toekomst. De 21e eeuw. Alles wat we samen vinden en denken dat belangrijk is om een leuk en zinvol leven te leiden zit in deze methode verwerkt.

Voor wie?

 Ben je docent en loop je vast in je werk? Denk je "is dit het?" of heb je geen plezier meer in je werk? Dan kan ik jou zeker verder helpen. Ik weet als geen ander hoe het is om te werken op de automatische piloot en hoeveel vrijheid je krijgt als je gaat werken vanuit je hart.

Ook voor studenten en leerlingen heb ik per week een aantal plekken vrij. Omdat jullie onze toekomst zijn en daar wil ik graag in inversteren.
Ben je leerling of student en weet je niet welke richting je moet kiezen? Of loop je vast bij het plannen van je huiswerk? Of misschien zit je gewoon  niet lekker in je vel? Weet dat je niet de enige bent die met deze vragen rond loopt en dat het geen schande is om hierbij hulp in te roepen. Er zijn je velen voorgegaan. Voor studenten hanteer ik een speciaal betaalbaar tarief.

Neem hier vrijblijvend contact met mij op.

 

LET OP: ik weet dat geld in het onderwijs een groot probleem is. Vooral voor studieaanvragen die gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling van de docent. Sta je er alleen voor op jouw school en kun je zelf de investering niet opbrengen om één van bovenstaande trajecten te kunnen volgen, vraag dan naar de mogelijkheden bij info@crioel.nl

Voor elke training stelt Crioel  1 studiebeurs beschikbaar voor 'rugzak-docenten'. Dit doen wij omdat we het belangrijk vinden dat ons onderwijs creatieve professionals nodig heeft om het verschil te kunnen maken in de 21e eeuw.